top of page

Brussel  BK  2020

Crosscup Brussel 2020 (6).Movie_Snapshot

Brussel  1/03/2020

In de korte cross voor vrouwen liep Hanne op een parcours dat niet direct haar voorkeur geniet naar een uitstekende 10de plaats.

Marco moest in de korte cross voor mannen ondervinden dat deze omloop niet de zijne was, hij kwam nooit in het

goede ritme en eindigde 81ste.

Friedel liep bij de tweedejaarsscholieren in de start rond plaats 15 en bouwde haar wedstrijd zeer verstandig op.

Zij was gekomen voor een top-10 plaats, maar nam in de tweede ronde zelfs de leiding en de selectie onder haar impuls nam stilaan vorm aan. Het werd top-5 en nog wat later top-3. In de laatste ronde had de omroeper haar

naam  gevonden en dan begon de lange spurt voor het podium, met brons als resultaat en kon Friedel verder genieten van haar mooie prestatie. Schitterend gewoon.

Laatste wedstrijd van de dag was voor de junioren. Na de laatste mooie uitslagen was het uitkijken naar wat het

BK zou geven. Na ongeveer één ronde nam Siemen de leiding en Wout schoof gemakkelijk mee. Kobe kreeg het

wat moeilijk en moest wat plaatsen inleveren. Wat later kregen we een nieuwe leider en Wout ging in de achtervolging op de ontsnapte Somalier, die volgens de plaatselijke omroeper geen Belgisch kampioen kon worden.

Siemen liep op dat moment op de derde plaats, plaats die hij verloor in het laatste gedeelte. Op ongeveer 300m

van de streep kwam een nieuwe melding langs de luidsprekers. De atleet uit Somalië kon wel kampioen worden.

Dit deed vele monden openvallen, conclusie: nog nooit meegemaakt.

Het clubklassement bij de junioren ging wel naar DCLA met Wout als 2de, Siemen op 4 en Kobe op de 12de plaats.

Toch nog een serieuze domper op dit prachtig winterseizoen. In het eindklassement van de Crosscup werd Wout

winnaar met 80pt.,Siemen eindigde als 2de met 70pt. en Kobe werd 5de met 44pt. Sterk en schitterend resultaat.

Rotselaar  09/02/2020

Ere wie ere toekomt, want voor de tweede maal behaalde Wout een Vlaamse titel.

Na zijn eerste titel bij de scholieren werd het nu de titel bij de junioren.

Voor Kobe was er het zilver, dit na een slimme en sterke wedstrijd, wat verder eindigde

Siemen op een zeer verdienstelijke 4de plaats. De leiderstrui van de Crosscup veranderde

van schouder maar bleef wel in de club, Wout werd de nieuwe eigenaar.

Ook bij de scholieren meisjes mochten we fier zijn op de schitterende wedstrijd en uitslag van Friedel, zij werd 8ste.

Ewoud verdedigde onze clubkleuren in de korte cross. Een valpartij liet niet onmiddellijk het beste verhopen, maar Ewoud toonde karakter en een sterke inhaalrace bracht hem nog op

de 23ste plaats.

uitslagen

Vilvoorde 2020

Vilvoorde 26/01/2020

Friedel nam kort na de start de leiding bij de scholieren en bleef een strak tempo aanhouden. Alleen één atlete van de plaatselijke club kon haar het langst volgen, maar moest uiteindelijk Friedel laten gaan die voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar mocht maken.

Bij de senioren waren Julie en Leen aanwezig. Julie had uitzicht op een top-5 plaats, bij de aankomst werd het plaats 6 in een sterk deelnemersveld, Leen eindigde wat later als 15 de.

uitslagen
VILVOORDE 05.JPG

Hannuit 2020

crosscup Hannuit.PNG
klassement

Hannuit 19/01/2020

Na zijn onverwachte zege van verleden jaar in Hannuit keek Wout uit naar deze editie. In de beginfase liet hij begaan, het was Siemen die het tempo bepaalde en ongeveer halfweg sloeg Wout toe. Kobe kreeg het ondertussen lastig en moest de rol lossen. Siemen besloot dan maar om voor de tweede plaats te gaan, wat hem mooi lukte en aan de meet werd het plaats één en twee voor DCLA, Kobe zorgde met zijn zesde plaats voor een prachtig clubresultaat. Op het podium mocht Siemen ook nog de leiderstrui aantrekken van de Crosscup.

uitslagen

Herentals 2020

Herentals 19/01/2020

Julie behaalde in Herentals een mooie tweede plaats. Haar schoen bleek na Gooik verloren voor de strijd.

uitslagen
pk Gooik02 (2).JPG
%E2%80%94Pngtree%E2%80%94mud_695440_edit

PK GOOIK 2020

uitslagen

Gooik 12/01/2020

Wout zette zich van bij de start bij de junioren in de kopgroep met vier ROBA-atleten. De schifting werd vrij vroeg ingezet en daar zat het parcours wel voor iets tussen. Op het einde van de tweede ronde bleef Yorick V.D.Kerkhove als enige in het spoor van Wout en  nam hij regelmatig het initiatief, voor Wout was de opdracht simpel, bij Yorick blijven en wachten tot de laatste ronde.

Opdracht die hij met verve volbracht en met een kleine voorsprong kon hij uiteindelijk het zegegebaar maken.

Friedel nestelde zich bij de scholieren onmiddellijk mee vooraan op dit zware parcours. Het meeste werk nam zij voor haar rekening, tot haar tegenstandster toesloeg in de laatste ronde en met luttele seconden voorsprong als Provinciaal

kampioen over de meet liep. Friedel mag zeker met trots terugblikken op haar tweede plaats.

uitslagen

Bij de senioren dames kregen we Julie en Leen aan de start. Voor Julie werd het haar eerste veldloop van het seizoen en ze deed het niet onaardig, uiteindelijk werd het net geen podiumplaats voor Julie als 4de. Leen vond het parcours goed